Milestone Alumni Stories

A Milestone Alumni Stories válogatás az intézet öregdiákjainak eddigi életútjaiból. Ezzel bemutatjuk, hogy a tehetségnek milyen sok oldala van hosszú távon és, hogy milyen irányokba indulhatnak ma a diákok a Milestone és az egyetem befejezése után. A válogatásban szereplő öregdiákok rövid életrajzzal vagy jellemzéssel mutatkoznak be és a Tudáskikötő kérdéseinek segítségével mutatnak utat a jelenlegi Milestone-os diákoknak és gimnazistáknak.

(Igényekhez mérten a válogatást két havonta vagy havonta frissítenénk. Kérünk minden öregdiákot aki szerepelne a Milestone Alumni Stories-ban, hogy jelentkezzen a knowledgeport@msinst.org címen!)

Milestone Alumni Stories

Molnár András

kategória:

nemzetközi kapcsolatok 

és 

digitális gazdaságpolitika

végzés éve a Milestone-ban:

2012

egyetemek:

Harvard University 

London School of Economics and Political Sciences

Durham University

Molnár András a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakpolitikai elemzője. Az OECD-nél digitális gazdasággal foglalkozik, és bizonyítékokon alapuló szakpolitikai elemzéseket és iránymutatást nyújt a tagországok kormányai számára az adatkezelés, a magánélet védelme, az online biztonság, a gyermekek digitális környezetben és a kiberbiztonság területein.

Széles körben publikál, és a digitális gazdaság területén végzett munkáját nemzetközileg is elismerték, többek között a G7 és a G20 vezetőinek csúcstalálkozóin. Számos könyv és cikk szerzője és társszerzője, köztük az OECD digitális gazdasági kilátások című kiadványának, számos digitális gazdasági dokumentumnak és digitális politikai összefoglalónak is. Vezető szerepet játszott a Globális Fórum Digitális Biztonság a Jólétért eseményeinek elindításában is, amely a kiberbiztonság egyik legbefolyásosabb multilaterális rendezvényévé vált.

András a Harvard Egyetem munkatársa, ahol tudományos előadásokat tart és olyan kutatásokat folytat, amelyek elősegíthetik a digitális átalakulást, és a gazdaság és a társadalom számára is hasznossá tehetik azt.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Tudományosan kíváncsinak maradni és az új ötleteket és ideákat befogadni.

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Bármit elérhetnek, amit elképzeltek – csak magabiztosnak kell maradniuk. Ha elsőre nem is sikerül, idővel sikerülni fog, ha kitartóak maradnak.

Bátran merjenek tanácsot kérni!

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Szeretném tovább vizsgálni a digitális gazdaságpolitika eddig feltérképezetlen területeit.

Milestone Alumni Stories

Boór Judit

kategória:

animáció

végzés éve a Milestone-ban:

2012

egyetemek:

University of the Arts London

Aberystwyth University

Sziasztok, Judit vagyok, 2D animátor és koncepciótervező. A Milestone-ban 2012-ben végeztem, majd Walesben tanultam tovább, és Londonban végeztem az MA tanulmányaimat. Az elmúlt években animációval foglalkoztam, olyan projekteken dolgoztam, mint a League of Legends World Anthem, a Love Death and Robots, vagy a The Boy, the Fox, the Mole and the Horse. Mostanában egy hírszerző tiszt, egy házi farkas, és mérhetetlen számú könyv között egyensúlyozva élek.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Ez egy nehéz kérdés. Az a Milestone, ahol én kezdtem, még egészen más volt, mint amilyen ma. Sokkal kisebb volt, és én voltam az egyetlen, aki abban az évben művészeti egyetemre készült, így menet közben kellett rájönnünk, hogyan oldjuk meg a problémákat. Megtanított arra, hogy nincs lehetetlen feladat – hogyha elég nagyszerű elme gyűlik össze, valakinek biztosan lesz egy olyan ötlete, amire pont neked van szükséged.

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Bízzanak  önmagukban. Ne hagyják hogy bárki eltérítse őket attól, amit szeretnek csinálni. És csak a tengerparton egyenek fish and chips-et.

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Sajnos ezekről nem beszélhetek titoktartási szerződés miatt. De 2023-ban is érdemes lesz odafigyelni a megjelenő animációkra 😉.

Milestone Alumni Stories

Erzse Ákos

kategória:

közpolitika

végzés éve a Milestone-ban:

2012

egyetemek:

University of Cambridge

Aberystwyth University

Erzse Ákos a Cambridge-i Egyetem Trinity College-ban szerzett MPhil diplomát 2016-ban. Jelenleg a BitOasis, a Közel-Kelet első és legnagyobb regionális virtuális eszközökkel foglalkozó platformjának, a BitOasisnak közpolitikáért felelős vezetője. Korábban a Tony Blair Intézet politikai és stratégiai tanácsadójaként dolgozott, ahol a kormányok döntéshozatalának segítésére összpontosított a külpolitika, a közpolitika és a technológia metszéspontjában. Ákos további tapasztalatai közé tartozik, hogy az Egyesült Államokban a NATO főhadiszállásán, a SACT-nál dolgozott, és egy rövid és lenyűgöző időszakban – modulvezető és mentor volt a Milestone-nál. Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Széles körben olvasni, felismerni, hogy mi az, ami igazán érdekel és elmélyedni benne határtalanul.

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Ne féljenek attól, hogy a saját feltételeik szerint legyenek kíváncsiak! Ne hagyják, hogy mások véleménye diktálja, hogy mi érdekeli őket. Fedezzenek fel! Csodálatos és kifizetődő dolgokat találhatnak fel a kitaposott ösvényen kívül is. Maradjanak kíváncsiak és találják fel magukat.

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Szeretek nyitottan állni a jövőhöz. Szeretnék boldog maradni, és továbbra is kemény politikai kihívásokon dolgozni a technológia és az innováció határvidékén. Remélem, hogy valamikor visszatérhetek a Milestone-hoz, és még többet adhatok vissza abból a tudásból és tapasztalatból, amit az intézetnek köszönhetően gyűjtöttem.

Milestone Alumni Stories

Molnár Álmos

kategória:

akadémia

és

kutatás

végzés éve a Milestone-ban:

2010

egyetemek:

Brown University 

Central European University 

University of Birmingham

Álmos a Birminghami Egyetemen végezte BSc képzését Európai Politika, Szociológia és Közgazdaságtan szakon, majd pedig a Maastrichti Egyetemen szerzett mesterdiplomát Európai Közügyek szakirányon. Második mesterdiplomája a Közép Európai Egyetem filozófia szakjáról való. Dolgozott politikai tanácsadóként a brüsszeli „Európai Buborékban” és szoftvermérnökként Budapesten. Részt vett a Momentum Mozgalom megalapításában. Jelenleg a Brown Egyetemen végzia doktori tanulmányait kognitív tudományokból, ahol kutatása a politika pszichológiára és az emberi gondolkodásra fókuszál. Szabadidejét meditálással, „ironman” triatlonnal, és ultrafutással tölti.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

A leghálásabb azért vagyok a Milestone-nak, mert egy rendkívül értékes közösséget hozott létre, aminek még mindig tagja vagyok. Bármilyen technikai készséget vagy tudományos ismeretet, amelyet a Milestone-ban tanultam, könyvekből is elsajátíthattam volna, de azt a kincset, hogy része lehetek egy olyan csodálatos csapatnak, ahol ennyi hozzám hasonló gondolkodású és értékrendű ember tanul, dolgozik, és fejlődik együtt, mint itt, sehol máshol nem kaphattam volna meg. Ez egy olyan ajándék, ami azóta is újra és újra meg tud lepni. A közös élményeket az is tovább gazdagította, hogy később visszatérhettem tanítani az intézménybe.

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Fókuszáljatok kevesebbet az életetek tanulmányi oldalára, és inkább többet a pszichológiai és érzelmi jólétetekre. Hosszú távon nem az ambíciótok, a képességeitek, vagy az eredményeitek fognak megkülönböztetni és éltetni titeket, hanem a józanságotok megőrzése.

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Az idők alatt meggyőződésemmé vált, hogy az értékorientált életvezetés fontosabb, mint a célorientált. Tehát bármennyire is szeretném elvégezni a doktori tanulmányaimat a Brown Egyetemen a kognitív tudományok területén, bármennyire is szeretnék egyetemi tanár lenni, és teljesíteni a világ legikonikusabb ultrafutó versenyeit, például az Ultra-Trail du Mont-Blanc-t, felismerem, hogy egyik esetében sem tudom irányítani a kimenetelt, csak azt az erőfeszítést, amit ezekbe a célokba beleteszek. És mindaddig, amíg úgy teszek hatékony lépéseket a céljaim felé, hogy közben hű maradok az értékeimhez, nem bánom, ha valójában soha nem valósulnak meg. Az út maga a cél.

Milestone Alumni Stories

Bauer Dorka

kategória:

klíma aktivizmus

és

politika

végzés éve a Milestone-ban:

2013

egyetemek:

Central European University

University of Warwick

A nevem Bauer Dorka, éghajlati kommunikációs szakértő vagyok. A szakterületemből adódólag örök optimista vagy mazochista is vagyok, ezt inkább rátok bízom, hogy eldöntsétek. 

A klíma-aktivizmusom egy képzésen kezdődött, ahol megtanultam az éghajlatváltozás alapjait. Ez alatt a három nap alatt ráébredtem arra, hogy a klímaváltozás életünk minden területére hatással van, ezért jó ötletnek tűnt, hogy teljesen elmélyedjek benne. Ezt követően a Warwicki Egyetemen, ahol nemzetközi tanulmányok és politika alapszakos hallgató voltam, minden esszém vagy előadásom az éghajlati válság kihívásaival foglalkozott. Warwickban csatlakoztam diákegyesületekhez is, illetve a nyári szünetben pedig végigjártam a magyarországi iskolákat, hogy a diákoknak beszéljek a klímaváltozásról.

Az éghajlatváltozás egy hatalmas téma, és nem voltam biztos abban, hogy melyik szegmense illik a legjobban hozzám. Így hát visszatértem Magyarországra, hogy kitaláljam a karrierem következő lépéseit, és gyakornokoskodtam a Regionális Környezetvédelmi Központnál és egy kis klímapolitikai think-tank-nél. Szabadidőmben, a Momentum alapításakor, hasonlóan gondolkodó emberekkel dolgoztam együtt, ahol társ-vezető voltam a fenntarthatósági munkacsoportjukban. Ez alatt a másfél év alatt három fő dolgot tanultam meg: először is, azt hogy ha kiállok a véleményemért, azzal hegyeket tudok megmozgatni, függetlenül attól, hogy milyen kicsi vagyok. Másodszor, hogy mennyire szeretek az éghajlatváltozásról kommunikálni, és harmadszor, hogy még többet akartam megtudni a témáról.

Így aztán a Közép-európai Egyetemen környezetvédelmi tudományokat és politikát tanultam. Az mesteképzés alatt a Climate-KIC klímavállalkozók közösségét koordináltam. 2018-ban kezdtem el dolgozni az Európai Klíma Alapítványnál Berlinben, ahol azóta is a stratégiai klímakommunikáció csínját-bínját tanulom különböző témákra, többek között a nemzetközi klímadiplomáciára és a klímaügyi perekre összpontosítva.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Mindig kérdezni kell.

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Szerezzenek annyi barátot, amennyit csak tudnak, és próbáljanak meg kihasználni minden lehetőséget, amit az egyetem kínál. Próbáljanak olyan karriert választani, ami összhangban van a saját értékeikkel. Ez rengeteg erőt és örömet fog okozni.

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Tudom, hogy ennek valami nagyszabású dolognak kellene lennie arról, hogyan fogok hozzájárulni az éghajlati válság megoldásához, de jelenleg a fő célom az, hogy átalakítsam a munka és a magánélet egyensúlyát, hogy több erőm legyen hegyeket mozgatni.

Milestone Alumni Stories

Csányi Péter

kategória:

vállalkozás

végzés éve a Milestone-ban:
2015
egyetem:
UCL

Kérdések:

Csányi Péter Forbes 30/30 listás vállalkozó, 2018-ban szerzett BSc diplomát a University College London (UCL) egyetemen. Ezt követően néhány hónapot egy londoni nagyvállalatnál töltött, majd hazaköltözött Magyarországra megalapítani a Vates ruházati márkát. A márka 2019-es alapítása óta dinamikusan fejlődik: ezt egy több, mint 140.000 fős online követői bázis és 35.000+ eladott termék fémjelez.

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

A Radnóti gimi mellett a Milestone volt az első olyan tágabb inspiráló közösség, aminek részeként azt éreztem, hogy folyamatosan fejlődhetek. Sok barátot szereztem, akikkel azóta is jóban vagyok, és nem hiszem, hogy a Milestone nélkül sikerült volna kijutnom a UCL egyetemre, ami nagyban hozzájárult, hogy azzá váljak aki most vagyok.

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Minél előbb letisztázódik bennük, hogy mivel akarnak foglalkozni, annál jobb. Ehhez sok dolgot ki kell próbálni, de a végén, ha megvan az az egy dolog, amit élvezettel tudnak csinálni, és teljes erővel belevetik magukat, akkor nagy eredményeket tudnak elérni elég hamar. De ehhez tényleg rá kell jönni, hogy mi iránt lelkesek és azt utána mániákusan űzni.

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

A Vates működtetése mellett a saját személyes márkám kiépítésén is dolgozom 2023-ban. Mivel minden szenvedélyem a vállalkozás és az üzleti élet, így hosszú távon ezen a területen szeretném magamat felépíteni, valószínűleg sorozatvállalkozóként. Egy ponton szeretnék majd Amerikában élni, ez lehet, hogy egy MBA diplomával fog megvalósulni.

Link:

Link Péter vállalkozásához: www.vates.hu

Milestone Alumni Stories

Ujvári Eszter

kategória:

akadémia 

és 

kutatás

végzés éve a Milestone-ban:

2016

egyetem:

Imperial College London

Ujvári Eszter a londoni Imperial College-ben másodéves doktori hallgató. Neurobiológiával foglalkozik, azon belül is a traumatikus agysérülések témájára specializálódot. A jövőben is akadémiai kutatással szeretne foglalkozni, karrierjét is akadémiai kutatóként képzeli el. Ezek mellett tagja az egyetem röplabda csapatának is.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Megtanultam a tudományos esszéírás alapjait és az időmet beosztani.

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Merjenek kipróbálni több témát mielőtt elköteleződnének egyetlen terület mellett.

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Azt tervezem, hogy a tudományos életben maradok, és folytatom az idegtudományi kutatást.

Linkek:

Milestone Alumni Stories

Kovács Dávid Péter

kategória:

akadémia 

és 

kutatás

végzés éve a Milestone-ban:

2016

egyetem:

University of Cambridge

Kérdések:

Kovács Dávid 2016-ban érettségizett, egyetemi tanulmányait a Cambridge-i egyetem Natural Sciences szakán végezte.Nyári gyakorlatait Cambridge-ben, valamint Caltech-en töltötte kutatással. Az alapképzés után mester diplomáját Cambridge-ben, a fizika tanszéken szerezte meg. Ezek után a mérnöki tanszékre jelentkezett doktori programra, ahol kutatási terulete új machine learning algoritmusok kifejlesztése kemiai modellezéshez. Jelenleg harmadéves, végzős PhD hallgató.

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Nagy hasznát vettem a Milestone-nak a külföldi életre való felkészülés során, mind a tanulmányi és a társadalmi élet szempontjából. Akadémiai szemszögből a Milestone lehetővé tette számomra, hogy olyan témákat is megismerjek, amelyek nem tartoznak a közvetlen szakterületemhez. Ez nagyon hasznosnak bizonyult később az egyetemi éveim során. És mivel számos olyan barátra tettem szert a Milestone-ban, akik szintén Cambridge-be jártak, sokkalkönnyebb volt egy új országba és kultúrába beilleszkednem. 

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Javaslom, hogy a Milestone segítségével bővítsék a látókörüket. Ha van valami, amiben már most is különösen jók, akkor azt javaslom, hogy próbáljanak ki más témájú kurzusokat is az intézetben. Ügyeljenek arra is, hogy vegyenek részt a közösségi tevékenységekben és ne habozzanak közvetlenül az öregdiákokhoz fordulni segítségért vagy tanácsért! 

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Még mindig dolgozom néhány, a doktori munkámhoz kapcsolódó tanulmányon, amelyek reményeim szerint segítenek majd az általam kifejlesztett technológiák gyakorlati felhasználásában és a gyógyszerkutatásban is. A doktori disszertációm befejezése után minden bizonnyal folytatom a kutatást, de még felmérem a lehetőségeket mind az iparban, mind a tudományos életben, hogy megtaláljam a számomra legmegfelelőbbet. 

Linkek:

Kovács Dávid kutatásairól és tudományos munkájáról itt lehet még többet olvasni: https://scholar.google.com/citations?user=wHfPt9oAAAAJ&hl=en

Milestone Alumni Stories

Nagy Linda

kategória:

politikai kutatás 

és 

elemzés

végzés éve a Milestone-ban:

2013

egyetemek:

University College London

University of Warwick

Az egyetem utáni években tapasztalatot szereztem a politikai kutatás, a politikai elemzés, a jog és a társadalmi igazságossághoz kötődő döntéshozatal területén. A politika különböző ágazataival foglakozhattam az Európai Parlamentben, Brüsszelben, többek között migrációs, menekültügyi, társadalombiztosítási, foglalkoztatási, egészségügyi és egyenlőségi politikával. Jelenleg pedig az Egyesült Királyság Parlamentjének vezető kutatójaként, Westminsterben foglalkozom ezekkel a témákkal/területekkel. Korábban olyan nemzetközi szervezetekkel dolgoztam együtt, mint a Unicef UK, ahol adománygyűjtési projekteken és a gyermekek jogaiért kiálló kampányokon dolgoztam, valamint a Nemzetközi Migrációs Szervezetnél, Magyarországon, egy befogadó oktatással kapcsolatos projekt keretében. A szociológia, kultúratudományok, társadalomföldrajz, és a migrációs tudományok területén folytattam tanulmányaimat,  fő érdeklődési köröm pedig a migránsok jogai, a megkülönböztetés elleni küzdelem, a tisztességes munka és a foglalkoztatás.Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Ahelyett, hogy egy adott tantárgyra szorítkoznék, értékelni kezdtem az interdiszciplináris tanulást, és azt, hogy ennek a tanulásnak a nagy része az osztálytermen kívül történik. Amit azonban a legjobban értékelek, az a közösség, amelyenek a Milestone-ban lettem része. Ezek közül néhány barátság már egy évtizede tart, és a Milestone-os barátaim segítettek abban is, hogy eligazodjak az Egyesült Királyságban való tanulásban, munkában és az életben, úgy, hogy mindeközben azt érezzem, Magyarországhoz is kötődöm.

 

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Azt tanácsolom, hogy próbáljanak ki minél több dolgot, merüljenek el azokban a témákban, szakterületekben és tanórán kívüli tevékenységekben, amelyekhez természetes módon vonzódnak és amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődnek, de merjenek közeledni azokhoz a témákhoz is, amelyekkel eddig nem foglalkoztak, mert sosem lehet tudni, hogy mire bukkanhatnak rá ezek segítségével, vagy éppen hová fognak elvezetni. Itt az ideje, hogy felfedezzék ezeket is!

 

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Tagja vagyok a 3million szervezet Stories for Change cimű programjánk, amely a Brexit-népszavazás után megalakult legnagyobb alulról építkező szervezet, és azzal foglalkozik, hogy megvédje az Egyesült Királyságot otthonuknak tekintő emberek jogait. Továbbra is részt veszek a migránsok jogai körüli aktivizmusban és szervezőmunkában, jelenleg pedig egy fotóprojekten dolgozom, amely a megélt tapasztalatok, az identitás és migrációs történetek újfajta ábrázolási módjait vizsgálja.

Linkek:

Milestone Alumni Stories

Ternyik Bálint

kategória:

 Környezetvédelem az IGO/NGO szektorban

végzés éve a Milestone-ban:

2016

egyetem:

Durham University

Bálint olyan projektek támogatására összpontosít, amelyek segítenek érvényre juttatni a biológiai sokféleség szempontjainak figyelembevételét a magán- és állami szervezetek stratégiai döntéshozatalában. Feladatainak fontos részét képezi a Proteus Partnership tagjaival való kapcsolattartás, kutatómunka és adatelemzés, valamint a magas színvonalú és hatásos projektek menedzselése.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

Elsősorban az angol nyelv komfortos használatát sikerült elsajátítanom a Milestone segítségével, szociális, akadémiai és professzionális szituációkban egyaránt. Emellett gyakorlatot szereztem az interdiszciplináris problémák képesség alapú megközelítésében is. A Milestone-ban egy inspiráló és ösztönző környezetben tanulhattam meg navigálni, amely igazán jutalmazza a proaktivitást.

Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Ismerjék meg magukat és azt, hogy mit tartanak értékesnek és érdekesnek a világban. Ezek után keressenek az általuk értékesnek és érdekesnek vélt területeken olyan embereket akikkel reciprocitás alapú kapcsolatokat tudnak kialakítani. Ha ez megtörtént segítsenek nekik (és működjenek együtt velük).

Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Fő célom, hogy elősegítsem a ‘Kunming -Montréal Global Biodiversity Framework’-ben elfogadott tervek gyakorlatba való átültetését. Ehhez szükséges az is, hogy a biodiverzitást és a természeti értékeinket nagyobb súllyal emeljék be az állami és magán szektor vezetőinek döntéshozatali szempontjai közé. Emellett célom a munka és magánélet egyensúlyának megőrzése és az élet élvezése is.

Linkek:

Projektek, amikben Bálint részt vesz: Proteus Partnership;  UNEP-WCMC 

Bálint LinkedIn profilja

Milestone Alumni Stories

Kuráth Patrik

kategória:

politika

és

nemzetközi kapcsolatok

végzés éve a Milestone-ban:

2015

egyetem:

University of Cambridge

Kuráth Patrik a Cambridge Middle East and North Africa Forum (MENAF) ügyvezető alelnöke. A Forum kutatóintézet startup-ként az Egyesült Királyság Közel Kelet és Észak Afrika régiót érintő külpolitikai kérdéseivel foglalkozik. Patrik a Cambridge-i Egyetemen végzett politika és nemzetközi kapcsolatok szakon és a Johns Hopkins Egyetemen szerzett mesterdiplomát globális politikai és gazdasági kockázatelemzés témában.

Kérdések:

Mi a Milestone-ban szerzett leghasznosabb tapasztalatod?

A Milestone alapítóival folytatott egyik első beszélgetésem üzenete a mai napig eszembe jut: az egyetemen szerzett diploma inkább egy ugródeszka, ami számos szakirányhoz szükséges készséggel lát el, mintsem egy szűkebben behatárolt végzettséggel. A milestone-os tanulmányaim alatt kaptam betekintést először abba, hogy ez mekkora filozófiabeli különbséget jelent, akár már egy tanóra erejéig is.


Mit tanácsolnál a mostani Milestone-osoknak és gimnazistáknak?

Nyitott voltam az egyetemi tanulmányaimmal és az egyetem utáni lehetőségeimmel kapcsolatban, ami segített feltérképezni a különböző szabadon választható tantárgyakat és szakterületeket a tanév és a nyári szünetek alatt.


Mik a jövőbeli terveid, illetve projektjeid?

Szeretném folytatni a tanulmányaimat egy PhD program keretében. Nagyon érdekel a demokráciaelmélet és gyakorlati kihívásai különböző politikai közösségekben. A jövőmet jelenleg a közpolitikai területen képzelem el.